Programma

Op 18 september 2018 brengen wij alle actoren samen dat begaan zijn met het circulaire kantoorgebouw!

We vinden dat er genoeg geïnspireerd is, nu is het tijd voor de “doeners”.

Onze twee keynote speakers brengen elk hun eigen verhaal.
Marc Herremans zal aan de hand van zijn levensverhaal toelichten hoe wij als organisaties kunnen omgaan met drastische veranderingen en de uitdagingen die een circulaire economie teweeg brengen.

Thomas Rau brengt zijn visie over de integratie van een Circulaire Economie in ons dag dagelijks leven thuis en op kantoor.
“Van bezit naar prestatie, geen lampen maar licht, kortom, van eigendom naar eigenslim”

Daarna geven we het podium aan enkel concrete voorbeelden in de praktijk. Na de begeesterende sprekers delen we elkaars ervaring op de circulaire netwerkmarkt.

Programma

Programma

15u00-16u00    Circulaire netwerkmarkt
16u00-16u45    Keynote Triatleet Marc Herremans
16u45-17u15     Circulaire doeners Philips, Gert Roeckx 
17u15-18u00     Circulaire netwerkmarkt
18u00-19u00   Keynote Thomas Rau
19u00-19u30    Circulaire doeners Ahrend, Rob Keulemans

Marc Herremans

Marc Herremans

Marc Herremans is één van Belgisch bekendste triatleten en het rolmodel voor iedereen die in zijn of haar leven wat wil bereiken en hoe om te gaan met drastische veranderingen.

In 2002 was Marc op trainingskamp waar hij in een afdaling zwaar ten val kwam. De volgende 3 dagen lag Marc in 3 verschillende ziekenhuizen in 3 verschillende landen en daar hadden de dokters 3 keer dezelfde diagnose, complete verlamming van borst tot tenen.

Marc zou nooit meer kunnen wandelen, laat staan sporten op top niveau…

Voor zijn ongeval had hij een “bucket list” opgemaakt; het winnen van de Ironman van Hawaii, het rijden van de Crocodile Trophy en papa worden. Desondanks alle tegenslag besliste hij die bucketlist alsnog te volbrengen. Marc begon harder te trainen dan ooit tevoren, dagdagelijks te revalideren en begon met de opstart van de “To Walk Again” foundation. Hij werd voor zijn positiviteit, doorzettingsvermogen en inzet voor anderen geridderd door de koning en kreeg de trofee voor sportpersoonlijkheid van het jaar.

Na een twee maal een 3e en een 2e plaats kwam Marc’s grote droom uit, ondanks complete verlamming van borst tot tenen werd hij wereldkampioen ironman triatlon.

Marc heeft met zijn team het onmogelijke mogelijk gemaakt.

Hij zag in dat elke tegenslag in het leven een kans is om terug te vechten en geen reden om op te geven. Dat teamwork cruciaal is om tot succes te komen. Dat een extreme negatieve verandering in je leven een opportuniteit is om nieuwe wegen te zoeken om alsnog je doelen te bereiken.

Thomas Rau

Thomas Rau

Thomas Rau is ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair. Zijn motto is ‘guided by the future’.

Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de discussie over duurzaamheid, volgens hem is de circulaire economie het antwoord op de huidige grondstoffen schaarste.

Bij zijn woorden voegt hij ook daden; met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energie positief en circulair bouwen.

Het nijpend tekort aan grondstoffen neemt in snel tempo toe.  Als ondernemer ziet hij hierin geen bedreiging maar een uitdaging.

“Van bezit naar prestatie, geen lampen maar licht, kortom, van eigendom naar eigenslim”.

Kan je niet wachten tot het seminarie “The Circular Office”? kom hier alvast meer te weten; Interview Thomas Rau

 


(Foto: Juliette Polak – Fleur Koning)

Rob Keulemans

Rob Keulemans

Rob Keulemans is Managing Director Circular interiors bij Royal Ahrend.
Als kantoor inrichters weten ze binnen de Ahrend groep al langer dat onderhoud, waarde behoud en minder verbruik cruciaal zijn om de levensduur van onze planeet te verlengen. Vanaf het (her)ontwerp van de producten wordt rekening gehouden met de transitie naar een circulaire economie.

Nu is het ook echt tijd om over te gaan naar nieuwe business modellen. Rob komt ons zijn geheimen over lease, hergebruik, smart office en asset management uit de doeken doen.

Gert Roeckx

Gert Roeckx

Gert Roeckx is Managing Director Belux bij Signify, de nieuwe bedrijfsnaam van Philips Lighting. Signify is wereldleider in connected LED-verlichtingssystemen, software en services. Huidige business modellen worden totaal van de kaart geveegd. Dat hebben ze ook bij Signify goed begrepen. Ze zitten midden in de transitie van verlichtingsproducent naar leverancier van; IoT, light as a service, integratie van smart buildings, van klanten naar gebruikers.

Gert brengt hun verhaal over deze transitie aan de hand van concrete voorbeelden en kennis uit de praktijk.

Event Partners

Event Partners