De keuzes die we vandaag maken, bepalen wie we morgen zijn.

Circulaire Economie

Bij Royal Ahrend zetten we ons in voor een circulaire economie.
Ons doel is om te transformeren naar nieuwe circulaire businessmodellen.

We hebben met Gispen een leidende rol in het creëren van inspirerende, duurzaam ontworpen werkomgevingen die een positieve invloed hebben op mensen. Het doel daarbij is het stimuleren van duurzaam gebruik.

Hoe we dit doen? Dat leggen we hieronder uit!

 

Benieuwd naar úw mogelijkheden?

Wat is een circulaire economie?

Als we kijken hoe de meeste producten gemaakt worden, dan is dit volgens de lineaire economie. We winnen grondstoffen, verwerken deze in producten en na gebruik worden producten weggegooid. In de circulaire economie – het woord zegt het al – maken we de cirkel rond. Het uitgangspunt is dat we grondstoffen en producten zoveel mogelijk hergebruiken en dus verspilling voorkomen. Door innovatief te ontwerpen en produceren. En slim te gebruiken.

En nu concreet. Twee voorbeelden:

  1. We ontwerpen productonderdelen zó, dat deze onderdelen opnieuw gebruikt kunnen worden. Denk aan stalen bureaupoten die we bewerken en opnieuw lakken voor een salontafel.
    Zijn producten na enkele keren hergebruik aan hun einde toe?
  2. Dan zorgen we ervoor dat de grondstof opnieuw gebruikt kunnen worden of dat de reststoffen weer veilig terugkomen in de natuur terecht komen.
    Een bureaublad dat niet meer kan worden gebruikt voor iets anders, versnipperen we zodat er een nieuwe plaat van kan worden gemaakt.

Zijn er toch nieuwe grondstoffen nodig? Dan gebruiken we zoveel mogelijk hernieuwbare, lokale grondstoffen. Op deze manier werken we samen met partners, leveranciers en klanten aan een nieuwe, verbeterde kringloop.

Circulaire economie is geen hype.

Duurzaamheid staat volop in de aandacht. De overheid stimuleert duurzame ontwikkelingen en circulair inkopen. Steeds meer organisaties nemen duurzame corporate doelstellingen op in hun bedrijfsplan. Producenten nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en willen verbruik en sociale ongelijkheid verminderen. Consumenten zijn steeds meer gericht op het gebruiken van producten dan op het bezitten ervan. Bovendien zijn grondstoffen eindig, we hebben maar één aarde. Gelukkig zijn de meeste grondstoffen prima te hergebruiken. We zijn trots op onze ervaring en vakmanschap op het gebied van circulair inrichten. We kijken altijd naar de mogelijkheden voor hergebruik, upgraden of remanufacturing van meubilair.

 

Onze Circulaire realisaties

Ontdek hoe wij kantoren circulair inrichten!

onze projecten