Wij hebben een passie voor het creëren van inspirerende werkomgevingen

Activiteit Gerelateerd Werken

In het verleden, en in vele gevallen ook nog in het heden, draaide het kantoor om een zo efficiënt mogelijke facility management. Iedereen in de organisatie had zijn eigen stek. Vandaag zien we een transitie. Bedrijven moeten hun kantoren omvormen tot inspirerende omgevingen om talent aan te trekken, de demografische switch op te vangen en om het welzijn van haar werknemers te garanderen.

Om het welzijn te bevorderen kiezen steeds meer bedrijven om ‘activiteit gerelateerd werken’ toe te passen. De medewerknemers hebben niet langer een vaste werkplek maar zoeken een plek die het best aansluit bij de activiteit die zij op dat moment willen uitvoeren.

Hiervoor zijn dan ook specifiek ontworpen werkplekken om de taken naar behoren uit te voeren. Voorbeelden van activiteit gerelateerde werkplekken zijn: concentratieplekken, ruimten voor formeel overleg, informeel overleg ruimten, aanland werkplekken, …

Benieuwd hoe je dit kan toepassen in uw organisatie?

Neem contact met ons op!

AGW haalt het beste uit werknemers en organisaties

Werk en werkplekken zijn de afgelopen decennia getransformeerd, de technologische vooruitgang speelt hier een belangrijke rol. Met de komst van de nieuwe technologieën zijn nieuwe manieren van werken geïntroduceerd die werknemers enorm productiever en mobieler maken. Laptop ’s, computers en mobiele telefoons bevrijden werknemers van hun bureaus; de capaciteit van smartphones en het vermogen om toegang te krijgen tot opgeslagen informatie in de Cloud biedt de mogelijkheid om vanaf elke locatie te werken.

Activiteit Gerelateerd Werken – een benadering die werknemers ondersteunt in verschillende werkomgevingen die aansluiten aan de specifieke activiteiten die worden uitgevoerd – is het antwoord.

AGW haalt het beste uit werknemers en organisaties. Het leidt tot een toename in productiviteit, toegevoegde waarde, betere kennisdeling en is kostenbesparend, maar boven al biedt het flexibiliteit. Met AGW trekt uw organisatie de beste en de meest getalenteerde mensen aan en faciliteert succesvolle samenwerking.

Kantoren worden ontmoetingsplekken

Organisaties zouden nog veel vooruitgang moeten maken in ‘Het Nieuwe Werken’ (New Ways Of Working NWOW). De werkomgevingen moeten zo ingericht zijn dat het de gebruiker de flexibiliteit geeft om zijn werk uit te voeren waar het best uitkomt. Zo vergroten we de productiviteit en de rendabiliteit. Activiteit gerelateerd werken betekent niet alleen dat je gezellige lounge-, aanland werkplekken, flexboxen en concentratie werkplekken hebt, het is een cultuur die geïntroduceerd moet worden.

Werken in de toekomst

De werkomgeving van de toekomst is een plaats waar werknemers zich comfortabel voelen. Met als doel de resultaten te bekomen waar hun gebruiker achter vraagt. Het is een ruimte waar communicatie kanalen hand in hand gaan met de flexibiliteit en het vertrouwen die de werkgever aanbiedt.

Als kantoor inrichters zullen wij dan ook steeds flexibeler, efficiënter en duurzamere oplossingen moeten bieden om het welzijn van de toekomstige talenten te verbeteren.

Hoe kunnen we u helpen?

Bent u benieuwd hoe u Activiteit Gerelateerd Werken goed toepast in uw organisatie? Wij denken graag met u mee.

Contacteer ons