No entry unless under supervision

InnovationLAB

Innovatie is de drijvende kracht achter het productiever en gezonder maken van de werkomgeving. Aan de hand van technologische innovaties werkt Ahrend daarom in haar InnovationLAB continu aan het ontwikkelen van slimme oplossingen die de functionaliteit, productiviteit en het persoonlijk comfort verhogen binnen uw organisatie. Zo kunnen wij kantoren en andere werkomgeving zo efficiënt, aantrekkelijk en comfortabel mogelijk inrichten.

Wil jij ons InnovationLAB bezoeken? Contacteer ons!

Ahrend Smart Working App

“Het nieuwe werken” vraagt om een andere benadering van inrichten. Daarmee heeft de inrichting invloed op de cultuur en dynamiek van de organisatie. Dit resulteert in een nieuwe manier van samenwerken.

De Smart Working App is met name binnen open kantoorruimtes en flexwerkruimtes ideaal voor werknemers. Vragen als “Waar zit mijn collega?” en “Welke werkplek is vrij?” worden op een innovatieve manier opgelost.

Deze innovatie laat zien welke werkplekken vrij zijn en waar collega’s te vinden zijn. Daarnaast geeft de app inzicht in het gebruik van de kantoorinrichting; van werkplekken tot vergaderruimtes. Door dit inzicht kunnen Facility Managers besparen op energie-, schoonmaak- en onderhoudskosten.

Comfortwerkplek

Dit is een echte wereldprimeur! De comfortwerkplek is een integrale high-tech oplossing die mensen persoonlijke controle geeft over de werkplek en zo optimaal faciliteert om productief en gezond te werken. Het is een werkplek die je volledig kunt personaliseren en waarbij onder andere biodynamische verlichting, temperatuur, hoogte en koeling op basis van een individueel ergonomisch paspoort en persoonlijke voorkeuren makkelijk kunnen worden ingesteld. Uniek aan deze innovatie is dat al deze elementen volledig zijn geïntegreerd in de werkplek zelf.

Ahrend asset management

Organisaties zijn steeds flexibeler. De werkomgeving verandert daarom continu, wat het beheer een stuk complexer en onoverzichtelijk maakt. Waar staat welk meubelstuk en wat is de staat en waarde ervan? Om beheer en onderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken, introduceerden we het Ahrend Asset Management Systeem. Dé tool voor een goede inventarisatie en waardebepaling van meubilair.

Een slim, geautomatiseerd en betrouwbaar beheer van meubilair: welke Facility Manager wil dat niet?  Onze innovatie geeft een accuraat en up-to-date overzicht van alle meubelitems, organiseert onderhoud, maakt vervangingsopdrachten en nabestellen van meubilair nog eenvoudiger.
We optimaliseren de levensduur van het meubilair en krijgen inzicht waar het zich bevindt. Duurzaam én kostenbesparend!

 

Hoe werkt het?

Al onze producten hebben een unieke QR en RFID code deze zijn gekoppeld aan alle productinformatie dat automatisch gekopieerd is naar de database van het Asset Management Systeem. Ook koppelt het systeem de productinformatie aan de juiste klant en locatie. Met één druk op de knop krijgt de klant  toegang tot de informatie van ‘zijn’ meubilair. Op deze manier kan de kwaliteit van het meubilair in een nieuwe of bestaande werkomgeving op lange termijn gewaarborgd worden.

Door periodiek of preventief onderhoud in te zetten is het meubilair in optimale staat te behouden, waardoor het een lange levensduur tegemoet kan gaan. Ahrend ‘beheer en onderhoud’ is door middel van de servicemodules op elk gewenst moment in te zetten.

Meer weten over onze laatste innovaties?

Neem een kijkje in ons Lab